Ezüstéremes lett a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának focicsapata

Szerző: KÍVÉS ISTVÁN

- 2011. május 16., hétfő 10:13

Ezüstéremmel zárta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságot (MEFOB) az NYME-SEK nagypályás férfi labdarúgócsapata. Tizenegyesekkel bukott el az aranyérem.

Az Egerben rendezett négyes döntőbe a házigazda Esterházy Károly Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem-Savaria Egyetemi Központ gárdája verekedte be magát. Kedden rendezték - igen jó körülmények között - az elődöntőket, szerdán pedig a bronzmeccset és a finálét.


Szombathely-Eger 4-1 (2-1). - Eger, MEFOB labdarúgó-mérkőzés, elődöntő.

Szombathely: Szakos (Heinrich) - JAKAB G., Varga Z., Németh P., Nagy M. (László) - POMÁZI, NÉMETH N., Husvéth, VARGA G. - SZÁNTÓ, Lukács (Jakab L.). Edző: Sákovics Péter. - Gólszerzők: Szántó 2, Varga G., Jakab G.


A házigazda szerzett vezetést, ám a vasiak gyorsan felébredtek, átvették az irányítást, és magabiztos, megérdemelt győzelmet arattak.


A másik ágon: Pécs-Eger 5-2.


Szombathely-Pécs 0-0, tizenegyesekkel 2-4. - Eger, MEFOB labdarúgó-mérkőzés, döntő.


Szombathely: Szakos - JAKAB G., VARGA Z., NÉMETH P., László - PO- MÁZI, NÉMETH N., HUSVÉTH (Nagy M.), Varga G. - Szántó, Lukács (Jakab L.).


Két hasonló erőt képviselő csapat csatázott. A szombathelyiek a hajrában kerekedtek ellenfelük fölé - egy pécsi kiállításnak is köszönhetően -, az utolsó 10 percben komoly ziccereket hibáztak, kapufát rúgtak. Mivel a rendes játékidőben nem született döntés, ezért következett a büntetőpárbaj, ami a szerencsésebb pécsiek sikerével zárult.

Bronzmérkőzés: Eger- Szeged 9-0.


- Sajnos a hétközi NB I-es forduló miatt nem számíthattunk a Haladás labdarúgóira, ezért vékonyabb kerettel utaztunk Egerbe - értékelt a tréner, Sákovics Péter. - Ennek ellenére a fiúk remek teljesítménnyel rukkoltak elő, kis szerencsével akár a végső győzelmet is megszerezhettük volna. Gratulálok a srácoknak, maximálisan elégedett vagyok az ezüstéremmel!


Végeredmény: 1. Pécs, 2. Szombathely, 3. Eger, 4. Szeged.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: