Harmadik helyezett a MEFOB-on az NYME férfi kosárlabda csapata!

Április 3-án fejeződött be a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda döntője Sopronban. A Nyugat-magyarországi Egyetem által szervezett tornán kifejezetten színvonalas mérkőzéseket láthatott a közönség.

A megnyitó előtt következett az első mérkőzés, a női csapatok közül először a Semmelweis Egyetem (TF) és az NYME játszott egymással. A találkozón a házigazda NYME győzött 85-78-ra.Ezután következett az első férfi mérkőzés, a két egyetemi csapat, az NYME és a Debreceni Egyetem feszült egymásnak. A találkozó első felében inkább a keletiek vezettek. A mutatott játék távolról sem volt jónak nevezhető, nagyon idegesek voltak a játékosok. A félidőre majd 10 ponttal lépett el a Debrecen. A harmadik negyedet a hazaiak kezdték jobban, de a 30. perc végére megfordította az eredményt keleti csapat. Az utolsó etap nagy küzdelmet hozott. Az NYME-nek előbb sikerült utolérnie ellenfelét,majd minimális előnyre is szert tettek Gombásék, amit a mérkőzés végéig meg is tartottak.MEFOB Férfi mérkőzésNYME - DEKE 53-49 (13-9, 7-19, 19-13, 14-8)NYME: Gombás 18/6, Kovács B. 7, Horváth B. 6, Karácsonyi Zs. 3, Szlávik 5. Csere: Simon B., Laki Á. 1, Bocsárdi G., Pethő T. 13/12, Papp B. Edző: Csátaljay GáborA résztvevőket a megnyitó ünnepség keretein belül köszöntötte Prof. Dr. Takáts Péter oktatási rektorhelyettes, a SMAFC-NYME tanár elnöke, majd az NYME rektora, Prof. Dr. Faragó Sándor nyitotta meg a rendezvényt. Ezután beszédet mondott Prof. Dr. Besenyei Lajos a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség képviseletében.A megnyitó után két találkozót rendeztek:- ELTE - SZTE 81-63 női mérkőzés- Eger - Szolnoki Főiskola 80-96 férfi mérkőzésEzzel véget ért az első, csütörtöki nap.Pénteken a férfiak kezdték meg a mérkőzések hosszú sorát. A Szolnoki Főiskola játszott a Debreceni Egyetem csapatával. A találkozó nagyon színvonalas volt, mindkét fél remek megoldásokkal rukkolt elő. Egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól, és a 40. perc végére azonos pontszám szerepelt az eredményjelzőn, jöhetett a hosszabbítás. A ráadást a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek bírták jobban, akik 98-94-re nyertek.Női mérkőzés következett: Szegedi Tudományegyetem - Semmelweis Egyetem (TF) 64-72.Rövid ebédszünet után az NYME férfi csapata játszott az addig veretlen Szolnokkal. Ha nyer a Szolnok, akkor megvédi tavalyi címét.A Szolnok kapta el jobban a rajtot, s ennek köszönhetően sokáig tartotta is előnyét a főiskolai csapat. Az NYME ugyan az utolsó negyedben fordítani tudott, de a végére sokkal összeszedettebben játszottak a keletiek, akik megérdemelten nyerték meg sorozatban másodszor a férfi ágat. A házigazda a 2-3. helyért lépett pályára szombaton.NYME-Szolnoki Főiskola 63-71.Két női mérkőzés:- SZTE - NYME 72-86. Az NYME női csapatának így megnyílt az esélye az első hely megszerzésére szombaton.- Semmelweis Egyetem (TF) - ELTE 58-79. Ezzel az is eldőlt, hogy az NYME és az ELTE játszik az első helyért a nőknél.


A szombati, záró napon előbb a férfiak léptek pályára a 2. helyért. A hazai NYME és a keleti Eszterházy Károly Főiskola (Eger) csapott össze. Az első 15 perceben még tartotta magát az egyetemi csapat, de innentől kezdve az Eger irányított és magabiztosan nyert kerek 30 ponttal.NYME - Eger 57-87 (21-21, 15-25, 10-25, 11-16)NYME: Szlávik 4, Karácsonyi Zs. 5/3, Horváth B. 3, Kovács B. 29/6, Papp B. 10/6. Csere: Simon B., Bocsárdi G. 2, Horváth D., Pethő T. 2, Kiss A. 2. Edző: Csátaljay Gábor.Az NYME a harmadik helyen zárt 2010-ben.Az NYME-ELTE női döntő mérkőzésen kezdetben egymás mellett haladtak a csapatok, de a végét jobban bírták a hazaiak, akik megszerezték az első helyet a Baloghné Bakk Adrienn és Palkovits Tamás edzőpáros irányításával (86-74).Az eredményhirdetésen az érmek kiosztása mellett több különdíj is gazdára talált. Minden csapat részéről nagyon pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, a Debreceni Egyetem csapata például a Nyugat-magyarországi Egyetemre jön egy hét edzőtáborra a nyár folyamán.Végeredmény (nők): NYME, ELTE, TF, SZTE


Végeredmény (férfiak): Szolnok, Eger, NYME, Debrecen

Linkek:

Kapcsolódó hírek: