Sákovics Péter főiskolai adjunktus racketlon világbajnok lett

Szombathely - [TÜKÖR]

Sákovics Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet főiskolai adjunktusa világbajnoki címet szerzett az április 2-5. között Prágában megrendezett racketlon páros világbajnokságon.

A versenyen 192-en indultak. A főiskolai adjunktus és a német Volker Sach a +45-ös korosztályban diadalmaskodott.

 

Sákovicsnak és a portugál Jacob de Vriesnek a 2007-es világbajnokságon már majdnem sikerült ez a bravúr, de akkor egy ponttal lemaradtak az aranyéremről. Most sem kezdődött biztatóan a viadal, mert a szombathelyi racketlonos hátsérüléssel érkezett Prágába, így kérdésessé vált az indulása. Ám a két versenyzőnek első kiemeltként egy mérkőzéssel kevesebbet kellett játszania, tehát a négy helyett hármat, ekképp az oktató bírta a megterhelést.

Sákovicsék elsőként a Sylwestrzak-Seweryn lengyel duót verték meg hat ponttal, majd a Budinsky-Miklos szlovák páros következett hét ponttal. Ez utóbbi eredmény a döntőbe jutást jelentette a magyar-német kettős számára. A döntőben az angol Graham Norton és a wellsi David Greatorex próbálta megállítani az egyre jobban játékba lendülő Sákovicsékat, de ez csak az első három számban sikerült. Ezután következett a mindent eldöntő tenisz, amelyben a Sákovics-Sach páros koncentrált, jó játékkal 21:4-re verte meg ellenfelét, ami a világbajnoki címet jelentette számukra.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: