25 pályázó verseng a brüsszeli tanulmányútért - Edupress

[TÜKÖR]

A második alkalommal megrendezett TézEUsz 2011 - Tézisek az EU-elnökségi stratégiához elnevezésű országos tanulmányi diákkonferencia és verseny döntőjére március 5-én kerül sor, melyben 25 pályázó méri össze tudását. A nyertesek brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt, és pénzjutalomban részesülnek. A Külügyminisztérium által kezdeményezett TézEUsz 2011 verseny szervezője az EUvonal.

A verseny záró fordulójára március 5-én 9 órától a Budapesti Corvinus Egyetemen kerül sor, ahol a diákok a szakmai zsűri és a közönség előtt fejtik ki téziseiket a Magyarország 2011-es uniós elnöksége előtt álló kihívásokkal kapcsolatban. A zsűri elnöke Palánkai Tibor akadémikus, a Budapesti Corvinus Egyetem Európai Tanulmányi és Oktatási Központjának igazgatója.

A 2008 szeptemberében meghirdetett háromfordulós verseny második fordulójából a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károly Róbert Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem diákjai jutottak tovább a döntőbe.

A verseny első három helyezettje 200 ezer, 150 ezer, illetve 100 ezer forintos pénzjutalmat kap. Az országos döntőbe jutott első öt pályázó brüsszeli szakmai utat nyer.

A Tézeusz 2011 program 2008-ban egyetlen magyar díjazottként elnyerte a European Excellence Awardot (EEA - Európai Kiválósági Díj).

Linkek:

Kapcsolódó hírek: