Kiválasztják az NYME borát

NyME - [TÜKÖR]

Az új Nyugat-magyarországi Egyetem 2009. évi borát neves borászokból álló szakmai zsűri, és a 10 kar borszakértésben is jártas képviselőiből álló egyetemi bíráló bizottság február 5-én, csütörtökön 9.00 órától a NYME Erzsébet-kerti oktatási épületében választja ki a versenyre nevezett borok közül.

Nevezni a versenyre február 3-ig lehet, a nevezés ingyenes. A borversenyen kizárólag a soproni borvidékről származó 0,75 literes palackozott, kereskedelmi forgalomba hozható - OBI által engedélyezett-, címkével ellátott borok vehetnek részt.

 

 

Vörösborokból és rozékból kizárólag a soproni borvidék zászlósborának tekintett kékfrankost és cuvée-it lehet nevezni.

Fehérborokból bármely engedélyezett fajta nevezhető.

A borversenyen legjobb helyezést elért fehérbor és vörösbor büszkén viselheti a "Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora 2009" kitüntető címet.

A borversenyen való részvétel a termelők számára lehetőséget teremt, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt fehérbor és vörösbor, valamint termelője az egyetem hazai és nemzetközi kapcsolatai, illetve hallgatói által még nagyobb hírnévre tegyen szert.

A Nyugat-magyarországi Egyetem a díjnyertes fehér, illetve vörösborából a 2009. év folyamán legalább 800 palackot fog vásárolni. A termelő ezen fehérbor és vörösbor többi forgalomba hozott palackjain feltüntetheti a "Nyugat-magyarországi Egyetem Bora 2009" címet.

A győztes fehér- és vörösbor és az azt jegyző borászok bemutatására borkóstoló keretében a Nyugat-magyarországi Egyetem farsangi bálján kerül sor február 14-én, szombaton 21 órakor.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: