Nyugat-magyarországi Egyetem Bora borverseny

[TÜKÖR]

Hatodik alkalommal rendezik meg a Nyugat-magyarországi Egyetem (NymE) Bora borversenyt február 5-én, 9 órától. Az esemény történetében idén zajlik először verseny fehér- és vörösbor kategóriákban is.

A megmérettetésen a Soproni borvidék soproni és kőszegi körzetének borai vehetnek részt. A vörösborok és rozék közül kizárólag a borvidék zászlósborának tekintett kékfrankost és cuvée-it lehet benevezni, míg a fehérborok közül bármely engedélyezett fajta részt vehet a borversenyen.

 

A borokat Sopronban, a Cházár tér 1. szám alatti Erzsébet-kerti új oktatási épületben február 5-én, 9 órától országos szakmai, majd 12 órától egyetemi társadalmi zsűri bírálja el, húsz pontos módszerrel. A zsűri által legjobbnak ítélt fehér- és vörösbor pedig az NymE kapcsolatai révén még nagyobb hírnévre tehet szert. A Nyugat-magyarországi Egyetem 2009. évi borát és az azt jegyző borászt borkóstoló keretében mutatják be az egyetem farsangi bálján, február 14-én, szombaton 21 órakor, a soproni Közgazdaságtudományi Kar aulájában.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: