Az egyik legveszélyesebb szakaszon jutott túl a UniversiTeam - Edupress

NyME - [TÜKÖR]

A marokkói-mauritán határon jutott túl a Nyugat-magyarországi Egyetem Budapest-Bamako Rallly-n induló csapata, a UniversiTeam január 24-én, szombaton.

 

Az egyetemisták vasárnap tájékoztatták az intézményt az előző napról, amikor több órás procedúra során, több lépcsőben kellett papírokat kitölteniük ahhoz, hogy átjussanak a határőrség, a rendőrség és a csendőrség ellenőrzésein és hogy a nevük, kézzel írva, pálmafa alatt üldögélő emberek nagy könyvébe kerüljön.

 

A határon átjutva a csapat Mauritánia felé vette útját, a két ország közötti, ENSZ által ellenőrzött, aknákkal tűzdelt "senki földjén" keresztül. Ez volt az útvonal egyik legveszélyesebb része, a szerencsés megérkezés után a Mauritániába való belépés már gördülékenyebben folyt.

A következő napok etapjai a szervezők szerint sok megpróbáltatás elé állíthatják a csapatokat, a keddi táv megállás nélkül is csak 12-16 óra alatt teljesíthető. Mivel az autó teljesítménye kevés ezekhez a szakaszokhoz és a homokvasak is sérültek, a csapat fontolóra vette a lehetőségeket. 79 lóerős autójuk teljesítménye nem elég ahhoz, hogy a keddi szakaszt még sötétedés előtt teljesítsék. Ezek a területek annyira veszélyesek, hogy éjszaka egyáltalán nem ajánlott vezetni. Így viszont akkora lemaradásba kerülnének, hogy mindenképpen kerülő utat kellene keresni, hogy utolérjék a többieket. Annak pedig semmi értelme, hogy először szétverjék az autót a versenyszakaszon, aztán meg aszfaltozott úton rohanjanak a mezőny után. A verseny utolsó napjaiban a rövidebb, de technikás szakaszokon még nagy szükségük lesz az autóra.

Az idei futam verseny kategóriája olyan nehéz, hogy már a Bamakot megjárt veteránok közül is többen föladni kényszerültek a versenyt, vagy nagyon nagy hátrányba kerültek - közölte az egyetem.

Linkek:

www.edupress.hu

Kapcsolódó hírek: