Az NYME aktív az Innovation Challenge versenyén - Edupress

Tizenegy ország felsőoktatásban tanuló hallgatója számára hirdették meg novemberben a Henkel Innovation Challenge nevet viselő innovációs versenyt, melyre a magyar főiskolákról és egyetemekről jelentkeztek a legtöbben: 175 csapat- és 83 egyéni regisztráció érkezett hazánkból. A jelentkezések alapján a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NymE) a legaktívabb hazai felsőoktatási intézmények között szerepel és a legaktívabb egyetem - közölte a NYME az Edupress-szel.

A verseny meghirdetésével a Henkel célja az volt, hogy bevonja a fiatalokat a cégnél zajló innovációs folyamatba, kreativitásra ösztönözze a jövő diplomásait, illetve segítséget nyújtson az ötletek kidolgozásában. A diákok feladata, hogy elképzeljék, milyen tisztító, tisztálkodási szereket fogunk használni 2050-ben, majd elkészítsék a termékek forgalmazásához tartozó üzleti tervet. A NymE-ről jelenleg 32, egyenként háromfős csapat regisztrált a játékra, emellett pedig tízen egyénileg jelentkeztek a megmérettetésre.

Sokan regisztráltak magyar intézmények közül a Budapesti Műszaki Egyetemről, a Pannon Egyetemről és a Debreceni Egyetemről, néhányan az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Miskolci Egyetemről és a Budapesti Corvinus Egyetemről, így a magyar diákok lekörözték a második legaktívabb spanyol hallgatóságot.

A játékban részt vevő fiataloknak a továbbiakban egy kétperces kreatív videót kell készíteniük a jövő tisztító- és tisztálkodási szereiről és a kapcsolódó fogyasztói szokásokról. A rövidfilmeket február 3-ig kell feltölteniük a verseny honlapjára. A tíz legötletesebb pályamunkát benyújtó csapatot a Henkel szakemberei segítik az ötlet kidolgozásában, közülük kerül ki az a győztes csapat, amely hazánkat a brüsszeli nemzetközi döntőn képviseli, melyet április végén tartják meg. A leleményes filmeket értékes díjakkal jutalmazzák, a dobogós helyezettek látogatást tehetnek a Henkel központjában, a győztes csapat pedig egy karib-tengeri utazást nyer. A leginnovatívabb magyar ötletet a brüsszeli Atomiumban mutatják be.

Linkek:

www.edupress.hu

Kapcsolódó hírek: