Sajtószemle

 • A győri Cserháti Tamara nyerte a Miss World Hungaryt - Kisalföld

  2012.06.09., szombat

  Cserháti Tamara diadalmaskodott szombat este Magyarország legnívósabb szépségversenyén, így a győri szépség képviseli hazánkat az idei Világ Szépe Választáson.

 • NYME szépe 2012

  Nem mondtak csütörtököt: Normandiai partraszállás, szépségverseny, Nagyferó - NYME-SEK Diáknapok 2012 - Vaskarika

  2012.05.04., péntek

  Az NYME-SEK Diáknapok derekán sem lankadt a hangulat, a csütörtök is programokkal és csípőrázással telt. Volt itt minden, reggeli fürdőzés a Perintben, délutáni szépségverseny, esti koncert-cunami. Harmadik napi beszámolónk!

 • Diáknapok 2012 NYME-SEK módra - Vas Népe online

  2012.04.30., hétfő

  Április 23-án kezdetét vették az NYME-SEK Hallgatói Önkormányzata által megszervezett, és már jó előre beharangozott diáknapok, mely egészen 27-éig várta a fáradt, bulizni vágyó egyetemistákat.

 • Névadójára emlékezik a héten a Nyugat-magyarországi Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvodája - sopron.hu

  2012.02.16., csütörtök

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvodája csütörtökön névadója tiszteletére tartott emlékünnepséget. Emellett azonban az óvoda egész hetes programmal emlékezik a kiváló óvodapedagógusra és óvodavezetőre, "a soproni kisgyermekek szeretett Anna nénijére.”

 • Mangólámpával hódít Indiában a magyar tervező

  2012.02.15., szerda

  A monszuneső és a nap energiáját hasznosítaná az a különleges utcai lámpa, amelyet a fiatal magyar tervező, Miklósi Ádám álmodott meg az INDIA – Future of Change (India - A változás jövője) pályázatára. A kezdeményezés célja, hogy a globalizáció szellemében a világ minden pontjáról ötleteket nyerjen...

 • Saját ösztöndíjjal csalogatnak az egyetemek

  2012.02.09., csütörtök

  Miután lényegében megszűnt a gazdasági alapképzések állami támogatása, több egyetem is saját ösztöndíjjal, a tandíjat átvállalva próbálja magához csábítani a hallgatókat. Vannak, akik a vállalatokkal tárgyalnak a költségek átvállalásáról, mások a teljes korábbi állami támogatást saját zsebből fizetn...

 • Új mesterszak a soproni egyetemen

  2012.02.09., csütörtök

  A Magyar Akkreditációs Bizottság döntése értelmében 2012 szeptemberétől indítható Sopronban egy, a pénzügyi területet felölelő legmagasabb szintű egyetemi képzés, mégpedig a számviteli mesterszak.

 • Tehetséggondozásra 709,8 millió forint

  2011.12.09., péntek

  Talentum néven tehetséggondozási projekt indult a Nyugat-magyarországi Egyetem mind a tíz karán. A programban való részvétel lehetősége gyakorlatilag valamennyi hallgató előtt nyitva áll.

 • Adventi tárlat nyílt a Soproni Füzetek 2011. bemutatójával

  2011.12.05., hétfő

  A Soproni Füzetek idei számában közel 40 képzőművészeti alkotás látható és 61 vers és 4 próza olvasható 370 oldalon, mintegy keresztmetszetét adva Sopron gazdag kulturális életének.

 • Emlékérem, tehetséggondozásért a Nyugat-magyarországi Egyetem két oktatójának

  2011.11.30., szerda

  Hat évtizedes múltra tekint vissza a felsőoktatásban,a tudományos diákköri mozgalom. Az ünnepi alkalomból Emlékéremmel tüntették ki a Nyugat-magyarországi Egyetem két oktatóját:

  Dr. Vígh Pétert az Erdőmérnöki és Dr. Fábián Attilát a közgazdaság-tudományi kar docensét.

 • Tari Attila helyes testtartást leképező munkaszéket alkotott

  2011.11.28., hétfő

  Tari Attila, a Nyugat-magyarországi Egyetem ipari termék- és formatervező mérnök-hallgatója egy olyan anatómiailag helyes testtartást leképező, gerinckímélő munkaszéket alkotott, mely az irodai szektorban dolgozók számára egy teljesen új alternatívát jelenthet. Az innovációs és ergonómiai kutatásoko...

 • Fotók: Sütő László Balázs

  3D, Apple, Google - Izgalmas nyílt nap az NYME-n

  2011.11.21., hétfő

  Kalandozás a 3D-világban, érdekes és hasznos előadások, titokszoba, legórobot. A Nyugat-magyarországi Egyetemen immáron ötödik alkalommal szervezték meg az Informatikus Nyílt Napot pénteken.

 • Fotók: Mészáros Mátyás

  Átadták az idei Megyei Prima-díjakat

  2011.11.16., szerda

  2011-ben a ˝Tudomány˝ kategóriában prof. dr. Neményi Miklós akadémikust, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektor-helyettesét, a ˝Művészetek˝ területéről Forgács Péter színész-rendezőt, a Győr Nemzeti Színház igazgatóját, a ˝Sport˝ kiválóságai közül pedig Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgót tünte...

 • Fotó: Tóth Zsombor

  Hagyományőrző Márton-nap

  2011.11.14., hétfő

  A régi idők, ünnepek, jeles napok hagyományainak éltető és közösségformáló ereje abban is megnyilvánult, hogy a legfiatalabbak, a családok nagy számmal voltak aktív közreműködői a Márton-napi programoknak, sok vidámsággal, énekszóval, előadással, játékkal, látványos, színes felvonulással.

 • Széchenyi Emléknap a Magyar Tudomány Ünnepén

  2011.11.02., szerda

  Szép hagyományt teremtett a Magyar Tudományos Akadémia azzal, hogy a Magyar Tudomány Ünnepéhez kötődő rendezvénysorozat nyitányaként a Széchenyi Napon az Akadémia vezetői koszorút helyeznek el a nagycenki Széchenyi Mauzóleumnál, és emlékbeszédben méltatják Széchenyi István grófot, akinek híres felaj...