Híreink

 • Kiemelt státuszt kaphat a soproni egyetem

  2016.07.06., szerda

  Kiemelt státuszú egyetemmé alakulhatnak a Nyugat-magyarországi Egyetem soproni karai – jelentette be Palkovics László Sopronban.

 • Megnyílt a III. PR Akadémia Sopronban

  2016.07.06., szerda

  Megnyílt Sopronban a III. PR Akadémia. A Magyar PR Szövetségnek ezúttal a Nyugat-magyarországi Egyetem a rendező-partnere. Lakatos Zsófia, a Szövetség elnöke itt adta át az MPRSz örökös tagságát jelentő üveg-emléklapot Galánfi Csabának és Dr. Rácz Gábornak.

 • fotó: Forestpress

  Mészáros Károly Emlékülés

  2016.07.06., szerda

  Emlékülés keretében emlékezett meg az Erdővagyon-gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézet néhai intézetigazgatójáról Mészáros Károly professzorról a VEAB Mező- és Erdőgazdálkodási Munkabizottsággal és a Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvánnyal közösen szervezett munkabizottsági ülé...

 • Az idén Sopronban tartják a PR Akadémiát

  2016.07.01., péntek

  A sorrendben immár harmadik PR Akadémia megrendezéséről írt alá megállapodást Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke és Dr. Dinnyés Álmos, a Nyugat-magyarországi Egyetem kancellárja. A megállapodás értelmében július 4. és 6. között Sopronban rendezik meg az Akadémiát, a NyME társrendezésében. ...

 • Meghívó a Simonyi Károly Kar tanévzáró ünnepélyére

  2016.06.22., szerda

  A Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar 2016. június 30-án 10.00 órakor tartja Ünnepélyes Diplomaátadó Kari Tanácsülését, mely egyben egyetemünk központi tanévzáró ünnepélye is.

 • fotó: B.GY.

  Újabb sikeres ipari együttműködés az Ipari termék- és formatervező szakon!

  2016.06.22., szerda

  2016. június 21-én a Ligneum Látogatóközpontban ünnepélyes eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zárult az NYME Simonyi Károly Kar és a Clemco Kft. közös tervezési pályázata, amelyre a hallgatóknak moduláris homokszóró kabin formai- és műszaki terveivel lehetett pályázni.

 • Pályázható a Béres Kiválósági Ösztöndíj!

  2016.06.22., szerda

  A Béres Alapítvánnyal együttműködésben idén is kiírásra került a Béres Kiválósági Ösztöndíj.

 • fotó: BPK

  Benedek Elek Emlékérem a Kar amerikai vendégprofesszorának

  2016.06.21., kedd

  A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Benedek Elek Pedagógiai Kar Dr. ANDREA M. NOEL professzor, Fulbright – ösztöndíjas részére a Kari Tanács egyetértésével és jóváhagyásával a State University of New York at New Paltz Department of Elementary Education és a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedag...

 • Múzeumok Éjszakája a Ligneumban

  2016.06.20., hétfő

  Június 25-én, szombaton a Ligneum is részt vesz a Múzeumok Éjszakája 2016 országos rendezvénysorozaton. Az egész estés, izgalmas felfedezéseket kínáló programok 17.00 órától 22.00 óráig ingyenesen látogathatók.

 • Meghívó az Erdőmérnöki Kar tanévzáró ünnepségére

  2016.06.17., péntek

  A Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara tisztelettel meghívja az ünnepélyes tanévzáró Kari Tanácsülésre.

 • Kínai vendégek az Erdőmérnöki Karon

  2016.06.17., péntek

  A Kínai Erdészeti Akadémia (Chinese Academy of Forestry) 6 tagú küldöttsége - Zhang Shougong a CAF elnöke vezetésével - látogatott Magyarországra a NAIK ERTI meghívására.

 • Megjelentek az Új Nemzeti Kiválósági Program pályázatai

  2016.06.17., péntek

  Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program pályázati felhívásai, pályázati útmutatói és annak mellékletei az Emberi Erőforrások Minisztériuma internetes felületén.

 • Új nemzetközi kapcsolat a Benedeken

  2016.06.13., hétfő

  Dr. Varga László, a BPK dékánhelyettese, egyetemi docens az Erasmus+ Tanári Mobilitási Program keretében a Kanári–szigeteken lévő La Laguna Egyetem vendége volt

 • Miniszteri szakmai elismerést kapott Karunk két oktatója

  2016.06.09., csütörtök

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016. június 7-én Dr. Józsa Éva DLA egyetemi docens részére Brunszvik Teréz-díjat, valamint Dr. Varga László egyetemi docens, tudományos és külügyi dékánhelyettes részére Apáczai Csere János-díjat adományozott.

 • Japán nap a GYIK Rendezvényházban

  2016.06.08., szerda

  Idén második alkalommal tartottak Japán napot a GYIK Rendezvényházban. A múlt évi programokhoz hasonlóan minden látható volt a GYIK-ban, ami a japán kultúrához kapcsolódik. A rendezvény egyik fő szervezője Tanaka professzor úr volt, aki a Nyugat-magyarországi Egyetemen már vendégprofesszorként is j...